SELAMAT DATANG

Selamat Datang Ke Portal Rasmi Sekolah Kebangsaan Doktor Abdul Latiff

Tuesday, 19 March 2013

LAPORAN KEJOHANAN OLAHRAGA MSSD SABAK BERNAM 2013

19 MAC 2013 - SK Doktor Abdul Latiff telah menghantar kontinjen olahraga untuk menyertai Kejohanan Olahraga MSSD Sabak Bernam 2013. Pada tahun lepas, SKDAL telah berjaya mendapat mengutip 3 emas, 2 perak dan 3 gangsa. Maka, dengan azam baru pada tahun ini atlet sekolah telah mencuba sedaya upaya untuk meningkatkan prestasi.
Walaupun kekurangan masa untuk menjalani latihan kerana jadual ko-kurikulum yang padat pada tahun ini, SKDAL telah berjaya mempertahankan kedudukan tempat ketiga pada tahun ini, tetapi para atlet sekolah telah berjaya menambahkan koleksi emas daripada tahun lepas iaitu dengan mengumpul 5 emas, 2, perak dan 2 gangsa. Ini merupakan pencapaian yang amat memberangsangkan dan cemerlang yang ditunjukkan oleh para atlet. Seorang atlet sekolah telah berjaya menerima gelaran olahragawati kategori sekolah rendah, iaitu adik Nurel Laila.


Seorang atlet lelaki sekolah hampir-hampir sahaja merangkul olahragawan tetapi telah dihalang oleh kecemerlangan atlet dari sekolah lain. Walaubagaimanapun, atlet sekolah telah menunjukkan prestasi yang cemerlang. Diharapkan, pada tahun akan datang atlet-atlet sekolah akan mempertingkatkan latihan dan prestasi mereka untuk cuba menjadi johan keseluruhan MSSD tahun akan datang. Akhir kata, selamat maju jaya.